От 1 юли догодина част от регулираната цена на електроенергията за бита и

...
От 1 юли догодина част от регулираната цена на електроенергията за бита и
Коментари Харесай

По-скъп ток от 1 юли

От 1 юли следващата година част от регулираната  цена  на  електрическа енергия та за бита и дребните предприятия към този момент ще се образува на  пазар ен принцип.

Това значи, че битовите консуматори ще би трябвало да избират  снабдител  на  електрическа енергия , а  цена та към този момент няма да е избрана от  Комисия та за енергийно и водно контролиране, както до момента, а ще е  пазар на, изясни пред  “Труд ” енергийният специалист проф. Атанас Тасев.

Потребителят не може непосредствено да взе участие на енергийната борса, по тази причина би трябвало да подписа контракт със доставчик. Вариантите са два – или оставаме при същия  снабдител , или избираме различен. Моят съвет е хората да останат при настоящия си доставчик или в случай че решат да го сменят – да се насочат към голям  снабдител . Причината е, че огромният доставчик може да балансира силата и да предложи на потребителите по-устойчиви цени, безапелационен е специалистът.

Според него  цена та, която ще ни предложат, сигурно ще е по-висока от тази, която сме плащали до този миг. Цените ще се двоумят най-малко една – две години, до момента в който връзките не се урегулират, твърди проф. Тасев. Той не изключва опция да има и спекулативно повдигане на цените.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР